BAŞKAN ORHAN; SEMT PAZARINDA

BAŞKAN ORHAN; SEMT PAZARINDA -PAZAR ESNAFI TALEP ETTİ BAŞKAN ORHAN DİNLEDİ Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye İlçesi’nde Çarşamba ve perşembe günleri kurulan semt pazarlarında pazar esnafının sorunlarını dinliyor. Sürekli hale getirdiği esnaf gezisini en az ayda bir olarak gerçekleştiren Başkan Orhan, özellikle çocukların ilgisi ile karşılaştı. Soğuk kış şartlarına aldırış etmeden ekmek mücadelesi veren Semt Pazarcıları talep ve beklentilerini Başkan Orhan ile paylaştılar.

30.01.2020

OSB ESNAFINA BAŞKAN ORHAN JESTİ

OSB ESNAFINA BAŞKAN ORHAN JESTİ -EHRAM TASARIMLARI ARTIK HER YERDE Erzurum kültürünün zenginlikleri arasında yer alan ve kadınlarımızın yıllarca giysi alarak kullandığı ehram,  Aziziye Belediyesi tarafından coğrafi işaret olarak tescil ettirilmesi sonrasında modern tasarımları ile Türkiye’nin gözdesi oldu. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yapan firmalara firma isimleri ve logolarının işlenmiş olduğu ehram tasarımlarından hediye etti.

28.01.2020

AZİZİYELİ ÇOCUKLAR GELECEĞE KAYIYOR

AZİZİYELİ ÇOCUKLAR GELECEĞE KAYIYOR -KAYAK ÖĞRENİP TATİL YAPTILAR Aziziye Belediyesi, Kar Spor ve Erzurum Kayak Kulübü’nün öncülüğünde ilkokul öğrencilerinin kayak öğrenmesini amaçlayan kayak kursu başladı. 2 gün temel eğitimlerin verildiği kursun 15 gün süreceği öğrenildi. Aziziye ilçe sınırlarında ilkokullarda okuyan 25 öğrencinin belirlenerek eğitime alındığı kurslarda öğrencilerin a’dan z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

24.01.2020

BAŞDANIŞMAN KÜÇÜKYILMAZ’DAN BAŞKAN ORHAN’A ZİYARET

BAŞDANIŞMAN KÜÇÜKYILMAZ’DAN BAŞKAN ORHAN’A ZİYARET -BAŞKAN ORHAN’DAN OLTU TAŞI TESPİH VE TABLO HEDİYESİ Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı makamında ziyaret etti. Hafta sonu Aziziye Ilıca İlhan Varank Kültür Merkezi’nde Aziziye Belediyesi tarafından organize edilen ‘İç ve Dış Siyasette Muhtemel Gelişmeler’ konulu panelde vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr.

22.01.2020

BAŞKAN ORHAN; DÜNYA SİYASETİNE YÖN VERİYORUZ

-ILICA’DA İÇ VE DIŞ SİYASET KONUŞULDU -BAŞKAN ORHAN; DÜNYA SİYASETİNE YÖN VERİYORUZ Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca’da bulunan Prof. Dr. İlhan Varank Kültür Merkezi’nde ‘İç ve Dış Siyasette Muhtemel Gelişmeler’ konulu panel düzenlendi.

20.01.2020

AZİZİYE’DEN DİJİTAL BELEDİYECİLİK ATAĞI

AZİZİYE’DEN DİJİTAL BELEDİYECİLİK ATAĞI -BAŞKAN ORHAN; BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDE İHA’LARI KULLANACAĞIZ -AKILLI ŞEHİRLER KONGRESİNDE AK TOLGALI VE AKŞAR BOY GÖSTERDİ Aziziye Belediyesi dijital belediyecilik hizmetlerinde de geri adım atmıyor. Son yıllarda popülaritesi  artan Türkiye’de pek az belediye tarafından uygulanabilen İnsansız Hava aracı sistemleri ile belediye hizmetleri kervanına Aziziye Belediyesi de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde Aziziye Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ortaklığında uygulanan proje kapsamında üretilen AK Tolgalı ve Aşkar isimli insansız hava araçları fuarda boy gösterdi.

17.01.2020

AZİZİYE’DE KARNE HEDİYESİ TİYATRO SEYRİ

AZİZİYE’DE KARNE HEDİYESİ TİYATRO SEYRİ -BAŞKAN ORHAN; 3 BİN ÇOCUĞUMUZU TİYATRO İLE BULUŞTURACAĞIZ -AZİZİYE’DE TİYATRO İZLEMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK İlçe sınırları içinde eğitim yatırımlarında hız kesmeyen Aziziye Belediyesi yaklaşan yarıyıl tatili öncesinde de ilköğretim öğrencileri için karne hediyesi olarak tiyatro izlettiriyor. Erzurum Seyri Alem Tiyatro grubu ile Aziziye Belediyesi ortak projesi olarak 4 gün sürecek olan tiyatro oyunları ile Aziziye’de 3 bin çocuk tiyatro seyrini tatmış olacak. Erzurum Seyri Alem Tiyatrosu Yönetmeni Yakup Çağlayan, Cuma günü yarıyıl tatiline girecek olan öğrencilerin karne hediyesi olacak tiyatro oyunlarında çocukları tiyatro sanatını aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

15.01.2020

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BAŞKAN ORHAN SÜRPRİZİ

-ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BAŞKAN ORHAN SÜRPRİZİ -BAŞKAN ORHAN; GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE Zaman zaman yaptığı gezi ve incelemelerinde eğitim kurumlarını da ihmal etmeyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye ilçe sınırları içinde eğitim veren anaokulu öğrencilerine de ziyaret gerçekleştirdi. 0-6 yaş grubu çocukların eğitim gördüğü anaokulunda çocukların Başkan Orhan’a ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Beraberinde Aziziye İlçe Milli Eğitim müdürü Nurullah Yavilioğlu ile yaptığı ziyarette çocuklarla birlikte oyunlar oynayan Başkan Orhan, çocuklar gibi şendi.

14.01.2020

BAŞKAN ORHAN:GAZETECİLİK VİCDANİ TEMELLER ÜZERİNE KURULUDUR

BAŞKAN ORHAN:GAZETECİLİK VİCDANİ TEMELLER ÜZERİNE KURULUDUR -BAŞKAN ORHAN’DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Köklü bir geçmişe sahip olan Erzurum basınının her daim ülkede örnek bir habercilik anlayışında olduğunu dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu söyledi. Mesajında Anadolu'nun ilk Türkçe gazetesi Envar-ı Şarkiyye de Erzurum'da kurulan matbaada yayımlandığını hatırlatan Başkan Orhan, Erzurum’un basın hayatındaki önemine değindi.

10.01.2020

AZİZİYE FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

AZİZİYE FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ -GENÇLER TURNUVASINDA ÖDÜL YAĞMURU -BAŞKAN ORHAN; GENÇLERİMİZİN SPORTİF AKTİVİTELERDE DESTEKÇİSİYİZ Aziziye Belediyesi destekleriyle düzenlenen Aziziye AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuva sonrasında dereceye girenlere takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. 18-30 yaş arası gençlerin katılımıyla düzenlenen Futbol Turnuvası Büyükşehir Belediyesi ve Aziziye Belediyesi destekleriyle gerçekleşti.

10.01.2020